Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Lost 5x16 - The Incident - review

Κατ αρχάς αν δεν έχετε δει ακόμα το season 5 finale τρέξτε χωρίς να έχετε δει ή ακούσει το οτιδήποτε γι αυτό.

.1 Το επεισόδειο αρχίζει με τον Jacob και έναν άλλον δίπλα στο άγαλμα να βλέπουν το Black Rock να πλησιάζει το χίλια-οχτακόσια-κάτι!!!! Ο διάλογος τους έχει πολύ ενδιαφέρον. Μαθαίνουμε ότι μάλλον ο Jacob φέρνει κόσμο στο νησί ενώ ο άλλος δεν τους θέλει. "Έρχονται, τσακώνονται, καταστρέφουν, διαφθείρονται". Ο άλλος λέει στον Jacob ότι θέλει να τον σκοτώσει (δε μπορεί;) και ότι αργά ή γρήγορα θα βρει ένα παράθυρο (που χρησιμέυει σε τι;) και ο Jacob του λέει ότι όποτε το κάνει θα βρίσκεται εκεί.

.2 Αυτοί οι 2 δημιουργούν και τα μεγαλύτερα ερωτηματικά από δω και πέρα. Γιατί ο Jacob φέρνει κόσμο στο νησί; Είδαμε ότι βρέθηκε κάπου στις ζωές των Losties και μάλιστα φαίνεται να έδωσε πνοή στον Locke τη στιγμή που ο πατέρας του τον έριξε από τη πολυκατοικία. Είναι ο Θεός; Και ο άλλος ο Διάβολος; Είναι 2 αθάνατοι που "παίζουν" με τις ζωές των ανθρώπων; Ο άλλος λέει στον Jacob "Προσπαθείς να δείξεις ότι είμαι λάθος, φέρνοντας κόσμο στο νησί". Λάθος σε τί;

.3 Από το δεύτερο κύκλο και μετά πίστευα πως ο Λοκ δεν είναι ο εκλεκτός ή οτιδήποτε special αλλά ένα θύμα, ένα πιόνι που το κάνουν ότι θέλουν. Ο θάνατος του και ο διάλογος Ρίτσαρντ-Μπεν με έχουν πείσει πια πως ο Λοκ είναι ο μεγαλύτερος sucker της σειράς.

.4 Μια απο τις καλύτερες σκηνές της σειράς: ο "θάνατος" της Juliet. Ο Josh Holloway και η Elizabeth Mitchell παίζουν καταπληκτικά. Και φυσικά ακολουθεί η άλλη φοβερή σκηνή που η Juliet ανακαλύπτει μέσα στο hatch ότι η βόμβα δεν εξεράγη!.5 Το οποίο σημαίνει τι; Η άποψή μου είναι ότι ο Farraday είχε δίκιο. Μπορούνε να αλλάξουνε το μέλλον (και αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι την επόμενη στιγμή θα βρεθούν στο αεροπλάνο όλοι χωρίς να ξέρουν κανένα και χωρίς να έχουν περάσει αυτά που έχουν περάσει). Εξάλου το incident σήμαινε ότι αυτή η ενέργεια θα βγει στην επιφάνεια προκαλώντας ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο θα αποφόρτιζαν πατώντας το κουμπί κάθε 108 λεπτά. Ε αυτό το είδαμε να συμβαίνει χωρίς να έχει γίνει έκρηξη της βόμβας.
Η άλλη θεωρία όπως είπε και ο Miles είναι ότι ο Τζακ προκάλεσε το incident πετώντας τη βόμβα. Τον Φεβρουάριο του 2010 θα μάθουμε οριστικά!!!

10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου