Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Σπουδές στην Πάτρα...

10 μυστικά για τη φοιτητική ζωή στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.


1) Για τους φοιτητές που λατρεύουν και την... περιπέτεια, τα ποτάμια του Λάδωνα και του Ερύμανθου προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για κανόε καγιάκ και ράφτινγκ.

2) Τα εξαιρετικά γεωγραφικά και κλιματολογικά χαρακτηριστικά της πόλης της Πάτρας την έχουν καταστήσει διοργανώτρια πολλών αγώνων με αλεξίπτωτα πλαγιάς. Η ομώνυμη λέσχη θα σας βοηθήσει να συμμετάσχετε και εσείς!

3) Η βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο της Πάτρας και στις πλατείες Γεωργίου και Όλγας θα γίνει συνώνυμο της καθημερινότητάς σας, είτε για καφέ με φίλους είτε για διασκέδαση.

4) Επισκεφθείτε τον πύργο της Αχάια Clauss λίγο έξω απ' την πόλη, το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που χτίστηκε το 1861 και παράγει ακόμα και σήμερα μερικά απ' τα αγαπημένα στα φοιτητικά στέκια κρασιά...

5) Θα περάσετε σίγουρα απ' το Πάρκο της Ειρήνης, που κυριολεκτικά κατακλύζεται από φοιτητές της καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα! Άκρως φοιτητικό...

6) Στο κοσμοπολίτικο Ρίο θα βγείτε για διασκέδαση αλλά και φαγητό το Σαββατοκύριακο, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα οπότε πολλά κλαμπ μετατρέπονται σε κλειστούς χώρους. Απαραίτητη η κράτηση τραπεζιού.

7) Οι λάτρεις του αθλητισμού δεν θα πρέπει να λησμονήσουν τη συμμετοχή τους στην ετήσια αθλητική ημέρα του Πανεπιστημίου Πατρών που διοργανώνεται απ' το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου!

8) Η πόλη είναι διάσημη για το καρναβάλι της, το οποίο γίνεται κάθε Φεβρουάριο. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου έχουν ενεργό συμμετοχή καθώς οργανώνονται σε ομάδες και χορεύουν στους δρόμους, όπως φυσικά και χιλιάδες άνθρωποι.

9) Μόλις μια ώρα με το αυτοκίνητο και προς το νότο απέχει η ιστορική περιοχή της Ολυμπίας, όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα.

10) Για τους χειμερινούς μήνες, μια επίσκεψη στην κοντινή πόλη των Καλαβρύτων και στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει κρίνεται επιβεβλημένη!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου